Wijndomein Stokhem
Bourgondische wijnen van het Mergelland
 
 
 

Onze wijnen

Van de Pinot Noir druif maken we drie verschillende wijnen: witte, rosé en rode wijn. 

Inderdaad, van blauwe druiven kun je witte wijn maken. De kleur komt uit de schil, dus wanneer het contact met de schil na het oogsten maar kort is, door direct de druiven te persen, kun je witte wijn maken. De rosé wordt tegelijkertijd met de witte wijn gemaakt, de rode wijn enkele weken later. 

Een witte wijn gemaakt van Pinot Noir druiven wordt ook wel 'Blanc de Noir' genoemd. En zo hebben wij hem ook genoemd. De witte wijn heeft een vatrijping op belegen vaten en een malolactische fermentatie ondergaan. Dit geeft de wijn een subtiele houttoets van vanille en een vol mondgevoel bovenop de fruittonen en de lange kruidige afdronk. 

De rosé heet Pinot Noir Rosé. Deze wijn is volledig opgevoed op roestvrij staal om vooral de fruittonen van aardbei en framboos naar voren te trekken, samen met de knisperige zuurtjes. Ook deze wijn heeft een lange afdronk.  

En de rode wijn wordt 'gewoon' 'Pinot Noir' genoemd. Op het moment is jaargang 2021 in de verkoop. De wijn heeft 18 maanden in houten vaten gerijpt. Kenmerkende aromas van kersen en bessen  stuiven uit het glas en fijne tannines geven de wijn structuur. 

Fiche techniques van de wijnen:

 
E-mailen
Info
Instagram